یکی از بهترین برنج های ایرانی که همه ما با آن بخوبی آشنا هستیم برنج هاشمی میباشد. این برنج جزو برنج های دانه بلند بوده که همانطور که در تصویر قابل مشاهده است طول آن بین 7 تا 8 میلیمتر است.

آمارها نشان میدهند که بیشترین میزان کشت برنج در شالیزارهای استان گیلان را برنج هاشمی به خود اختصاص داده که مرغوب ترین آن برنج هاشمی آستانه می باشد. عواملی همچون قد بلند، عطر عالی و کیفیت برنج بعد از پخت باعث شده تا بین خانواده های ایرانی دارای محبوبیت خاصی باشد، لازم به ذکر است هرچه برنج تازه تر باشد عطر آن بیشتر است اما به دلیل وجود رطوبت، پخت آن سخت تر خواهد شد. به همین دلیل در استان های شمالی و خانواده های کشاورزان معمولا برنج سال قبل را مصرف میکنند زیرا خشک تر بوده و به عمل آوردن آن راحت تر است.